Mede8er X3D gyakori kérdések

Az alábbiakban az X3D sorozattal kapcsolatos fontosabb kérdéseket (és persze válaszokat) gyűjtöttük itt össze, azzal a céllal, hogy elsősorban a vásárlás előtt állóknak, a márkával ismerkedőknek segítsenek. A cikk flyamatosan bővül majd.

 

Kérdés: A Mede8er X3D lejátszókban Realtek médiaprocesszor van. Drágább lejátszókban meg pl. Sigma Designs. Mi a különbség, tényleg jobb a Sigma?

Válasz: Valóban, a Sigma Designs médiaprocesszorai drágábbak, az amerikai gyártó a legrégebbi ezen a területen. Képminőségük jobb, mint a Realtek lejátszóknak, bár ez átlagos méretű és képességű TV-n nem mindenki számára jelent érzékelhető különbséget. A Sigma Designs VXPŸ képjavítása (nem minden processzorukba van integrálva) pedig még egy nagyságrenddel szebb képet eredményez. Komolyabb projektoros házimozihoz kétségtelenül jobb választás a Sigma, mint egy Realtek.

Ettől függetlenül, a Mede8er X3D modellek az egyetlenek jelenleg a Realtek-processzoros lejátszók piacán (pl. Asus, LG), amelyek a Sigma Designs-hoz hasonlóan precízen megjelenítik a 23,976 Hz-es képfrekvenciát is (ami a HD-s filmek több mint 95%-ánál az eredti képsebesség). A Sigma processzoros készülékekhez képest pedig jelentősen gyorsabbak a lejátszás (gyorstekerés, ugrás, hangsávváltás, fejezetváltás, stb.) és a menüben, beállítások közötti navigálás során.

 

Kérdés: Mit jelent a jukebox a Mede8er lejátszókon, és hogyan működik?

Válasz: A jukebox kifejezés azt jelenti, hogy egy látványos grafikus felületen kereshetünk filmjeink és zenéink között, ahol a filmek, zenei albumok borítója alapján könnyen azonosítható minden. Filmeknél a történet összefoglalója és a készítők, szereplők listája is látható általában (lásd pl. ITT és ITT). Szűrhetünk műfaj, évszám, értékelés alapján, de általában azt is követhetjük, mely filmet néztünk már meg. Valódi „feleség és gyerekbarát” megoldás a sima fájlböngészővel szemben.

A jukeboxos felületet a lejátszó generálja a filmfájljaink elnevezése alapján. Zenénél a zenefájlok ID-TAG infóit kiolvasva készül el a katalógus, de a lemezborítókat megunknak kell elhelyezni melléjük. A filmeknél, TV-sorozatoknál minden automatikus az ITT leírtak szerint. A filmek adatait és képeit a TheMoviedb.org weboldalon keresi a készülék, míg a sorozatokat a TheTVdb.com weboldal alapján ismeri fel. Mindkét oldal nyitott, közösségi lap. Azaz, ha regisztrálunk, mi magunk is felvihetjük egy hiányzó film adatait, vagy épp csak a magyar leírásást, borítóját. Ettől fogva (pár óta késleltetéssel) minden Mede8er jukebox szkenner motorja megtalálja az általunk felvitt adatokat is.


«vissza a cikklistához

.